Vinterferie i Makedonien

Vinterferie i Makedonien
God skiløber der rejser med De Brede Planker

De færreste associerer Makedonien med skiferie og skiløb, men det er faktisk en stor fejl. Generelt er Makedonien, for danske rejsende, et relativt uudforsket rejsemål. Det er drøn ærgerligt, hvis du spørger os.  Landet byder nemlig på en spændende og lidt anderledes kultur, der bestemt kan give et friskt pust til en ferie.

Særligt skal det siges, at Makedonien har helt fantastiske  offpiste forhold. De makedonske bjerge har en helt perfekt form til at stå på ski nedad. Bjergene er lidt “rundere” end eksempelvis alperne. Fordelen herved er, at de blødere former mindsker lavinerisikoen markant. Desuden er underlaget hovedsageligt bestående af græs, modsat underlaget i alperne, der hovedsageligt består af småsten. Græsunderlaget bevirker, at sneen ligger mere “fast”, hvilket yderligere nedsætter lavinerisikoen. Yderligere giver bjergenes form gode skiløberen gode forudsætninger til at forbedre sit skiløb, da der her nemt kan fokuseres på teknik.

Nedenfor kan der læses meget mere om vinterferier i Makedonien.

 

Udviklingsugerne med undervisning og offpiste kursus

Vinterferie i Makedonien med DBP

Som tidligere nævnt udmærker Makedonien sig i særdeleshed til offpiste skiløb. Landet danner en fantastisk ramme for en oplevelsesrig skiferie. En vinterferie i Makedonien er en god måde, at få forbedret sit offpiste skiløb. Som tidligere nævnt er forholdende med til at mindske lavinerisikoen. Netop denne risiko afholder rigtig mange mennesker fra at begive sig uden for pisterne, og med god grund! Blandt andet derfor har vi valgt Makedonien, da vi mener offpiste skal være tilgængeligt for alle. Forholdende er desuden ekstremt gode til begyndere såvel som eksperter. Der er altid mulighed for at finde  relativt flade nedfarter, hvilket er med til at muliggøre offpiste for alle. Dem der gerne vil udfordres med stejlere og mere tekniske krævende nedfarter kan ligeledes blive tilgodeset. Vores mange erfarne bjergguider kan nemlig finde passende nedfarter til alle niveauer!

Al transport op af bjerget foregår i en såkaldt “cat”, et bæltekøretøj, der er skabt til at forcere vanskeligt terræn. Dvs. at du på intet tidspunkt på skituren kommer til at sidde i lifter! En cat er faktisk et godt alternativ til en helikopter, da denne ikke i samme grad er begrænset af vejret.

Går du og drømmer om en anderledes vinterferie, hvor særligt freeride en del af drømmen, så skal du se nærmere på vores vinterferie i Makedonien. Det er en tur du aldrig kommer til at glemme!

 

Om forfatter

client-photo-1
DBP

Kommentarer

Skriv et svar

Kontakt
close slider

Kontakt

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.