Surfing på forskellige boards

Surfing på forskellige boards

LÆR AT SURFE – Surfing på forskellige boards

Formen og størrelsen af et bord vil give det nye kvaliteter, der vil ændre, hvordan du surfer. Et mindre bord er meget hurtigere og lettere at manøvrere, men derimod er det mindre stabilt og det er svært at padle og fange bølger. Med tiden når du forbedre dig, er det en god ting at prøve så mange forskellige boards, som muligt for at få en følelse af forskellighederne mellem de forskellige længder og finne-opsætninger. På den måde vil du også lettere finde ud af, hvilket board der passer dig bedst, så du anskaffer dig det rigtige board, når du selv skal ud og købe.

Pop up og kontrol

Du er på et nyt board, det er sandsynligvis lidt mere ustabilt end det du er vant til. Det er vigtigt, at du laver et langsom pop up, så du får placeret dine fødder rigtigt. Husk, jo langsommere du går, jo hurtigere vil du lære.

  • Placer dine hænder fladt på boardet under skuldrende.
  • Slide dine fødder op i den rigtige position.
  • Hold tyngdepunktet lavt og ret dig selv ind i den korrekte position, mens du fortsat kigger hvor du vil hen.
  • Tænk ikke for meget, stol på dig selv, du ved du kan.

 

At vende på et mindre board

Et mindre bord vil ikke bære dig så nemt som et stort. Du skal give det mere fart ved at dreje det i retningen, hvor bølgerne breaker. Når du har fundet farten, vil det mindre bord være meget nemmere at dreje.

Prøv at finde et bord, der giver dig en smule udfordring, men stadig nok komfort og selvtillid, så du kan øve dine færdigheder med kontrol. Når du får god tid til at øve dig, så se evt. om du kan finde et mindre bord, end du er klar til, gå så tilbage til et lidt større, og du vil kunne se, hvor hurtigt du vil opbygge din tillid til den ene.

Held og lykke ude på bølgen!

Om forfatter

client-photo-1
DBP

Kommentarer

Skriv et svar

Kontakt
close slider

Kontakt

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.