Kombineret surfferie i Portugal

Kombineret surfferie i Portugal

For et par uger siden var undertegnede og en ven på surfferie i Portugal. Rejsen var udformet som en road trip, hvor vi kørte langs den portugisiske kyst. Formålet med turen var simpelt, nemlig at kitesurfe og surfe så meget som overhovedet muligt.

 

Rejsen startede tidligt onsdag morgen, hvor vi fløj til Faro lufthavn. Her lejede vi en bil og kørte hele vejen fra Faro til Consolação, en by, der ligger lidt syd for Peniche, det netop her De Brede Plankers surfcamp ligger! Campen ligger ude til det berømte surf spot Supertubos beach.

 

Efter adskillige gode dage på denne camp med gode bølger, så fortsatte turen til Lagos, der ligger i det sydlige Portugal. Turen tog blot tre timer og forandringen var stor. Området omkring Peniche er særligt kendt for de gode bølger og surfere fra nær og fjern. Naturen er præget af flotte ørken lignende omgivelser, hvor det kan ses smukke golde klitter ud til kysten. Lagos står i skarp kontrast hertil. Det sydlige Portugal, Algarve, er præget af eksotiske omgivelser og en frugtbar natur.

 

Byen Lagos ligger ud til kysten, hvor der er rig mulighed for et hav af aktiviteter. De Brede Plankers kite-/surfcamp i dette område ligger placeret sådan, at der tæt på ligger både et verdensklasse kite spot og adskillige fede surf spots. Vi var så heldige, at der både var vind og bølger alle de dage vi var i Lagos. Vi startede dagene med en fed tur i bølgerne og sluttede dem med vind til kitesurfing i pandekagefladt vand. Vindsæsonen ligger ellers fra juni til august, hvorfor forholdene kan være lidt usikre i september. I selve vindsæsonen er der typisk vind 6 ud af 7 dage, hvilket er optimalt ift. En kiteferie!

Bølgesurfing i Algarve
De perfekte forhold til begynderen og den let øvede surfer!

 

Begynder på surfferie i Portugal
Første dag på Henriks surfferie i Portugal, han var fuldstændig hooked allerede samme dag!

 

Surfferie i Algarve
De dygtigere surfere kan også sagtens finde udfordringer i Algarves alsidige surfforhold

 

 

 

Kite spottet nær surfcampen er en kæmpe Lagune, hvor vandet er fuldstændig fladt. Lagunen er naturligt indrettet med mange små sandtanger, der gør vandet fuldstændig fladt. Det betyder også, at begynderne typisk ligger et sted og de erfarne et andet. Det er med til sikre, at både nybegynderne og de erfarne ikke ligger i vejen for hinanden!

Kitesurfing i Algarve
Ved første øjekast virker de mange kites totalt forvirrende! Men når de simple regler læres, så virker de mange liner knapt så uoverskuelige mere!

 

En ny kitesurfer bliver hooket på sin surfferie i Portugal
En ny kitesurfer er i gang med at blive fanget af sporten på sin surfferie i Portugal

 

 

Fladt vand til kitesurfferien
Det flade vand giver de bedste forudsætninger for, at du kan udvikle dit niveau i Kitesurfing

 

Kitesurfer på ferie i Portugal
En lokal kitesurfer øver tricks i den store Lagune

 

På blot en uge fik vi oplevet det bedste fra to verdner, verdensklasse kitesurf og fantastiske bølger. En road trip langs den portugisiske kyst kan i den grad anbefales. Den billige billeje og de relativt beskedne distancer i Portgual giver gode forudsætninger for en fed rejse.  Jeg kan på det kraftigste anbefale en kombineret kite- og surfferie til Portugal!

Om forfatter

client-photo-1
DBP

Kommentarer

5. oktober 2016
Jeg bliver nødt til at høre om der er nogle uger/måneder over sommeren der er bedre at surfe i end andre. Håber at nogen kan hjælpe // Nicolai
12. oktober 2016
Hej Nicolai, Jeg beklager det sene svar. Portugal fungerer faktisk rigtig fint hele sommeren. Det afhænger selvfølgelig af dit niveau. I efteråret og foråret er bølgerne større. Bølgerne om sommeren er perfekte til alt fra begynderen til den meget øvede surfer, man kan dog være uheldig, da det hele kan ændre sig fra uge til uge. Jeg håber, at du fik besvaret dit spørgsmål. Du er altid meget velkommen til at kontakte os på rejsmed@debredeplanker.dk De bedst hilsner Christian, De Brede planker

Skriv et svar

Kontakt
close slider

Kontakt

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.