Klar til skiferie 2

Klar til skiferie 2
Bliv skiklar med DBP

Klar til skiferie

Nu er første uges træning overstået og benene er ømme, men det et tid til at fortsætte træningen! Vi skal jo blive skiklar. I sidste uge fokuserede vi særligt på at styrke benene og komme godt fra start. I den kommende uge forsøger vi at forbedre balancen og konditionen.

Ideen med denne lille blog er at motivere dig til at træne lidt ekstra op i år. Det handler jo om at blive skiklar og få mest muligt ud af pengene. Du kan faktisk se det som en investering i din skiferie.

Bliv skiklar med DBP
Det kræver god balance, når det kun er bagskiene som det eneste, der har kontakt med sneen.
Så træn dig op, øg din balance og bliv skiklar med os!

Træningsprogram uge 2

Som tidligere nævnt fokuserer vi i høj grad på balance- og konditionstræning i denne uge. Vi har varieret de store basisøvelser en smule, blandt andet ved at tilføje et balancebræt. Det skal være med til at forbedre vores balance. Balancen kommer os blandt andet til gavn, når vi tager de skarpe sving i pudderet. Konditionstræningen foregår igen på crosstraineren. Der lægges lidt ekstra vægt på konditionstræningen i denne uge. En bedre kondition er gavnlig på flere punkter, men specielt når vi hiker, så kommer denne træning os for til gode.

Hvis ikke du bliver udfordret nok af ugens program, så anbefaler vi, at du skruer op for intensiteten. Det kan du kan gøre enten ved at tilføje flere sæt eller øge belastningen.

Så på med træningstøjet og bliv skiklar med os!

Styrketræning

Opvarmning:
5-10 minutters cykling, intensiteten bør ligge på 60-70 % af din max puls.

Squat:

I denne uge varierer vi den klassiske øvelse en smule. Vores squat skal nemlig udføres på et balancebræt, for at inddrage balancen. Ovenfor er der linket til video, hvori øvelsen forklares.

3 sæt af 15 gentagelser. Hold 40-60 sekunders pause mellem hvert sæt.

Øvelsen kan gøres mere udfordrende ved at udføre den på et ben.

Lunges:

Vores lunges skal ligeledes udføres en smule anderledes i denne uge. Her bruger vi igen et balancebræt. Tanken bag er igen at øge sværhedsgraden og gøre øvelsen mere relevant for skiløb.

3 sæt af 15 gentagelser. Hold ca. 40-60 sekunders pause mellem hvert sæt.

Skulle øvelsen ikke være udfordrende nok, så kan sværhedsgraden øges med en vægt i hver hånd. Det skal dog tilføjes, at det stiller store krav til din balance.

Planken:

Vi fortsætter med planken fra sidste uge, forskellen er i denne uge, at vi skal holde positionen lidt længere. Dette er en en statisk øvelse, der styrker nærmest hele kroppen. Da dette er en statisk øvelse, bør man holde positionen i den nævnte tid, hvis muligt.

3 sæt af 60 sekunder. Hold 40-60 sekunders pause mellem hvert sæt.

Kredsløbstræning:

Crosstrainer
Vi har forkortet styrketræningen en smule, men frygt ej, det giver os mulighed for lidt ekstra konditionstræning.

15 minutter ved middelhøj intensitet (80-85% af max puls), hvis dit niveau er til det, så kan du med fordel smide 3 intervaller af 2 minutter ind. I intervallerne bør din puls ligge på ca. 85-90% af din max puls og i “pauserne” kan du slappe af med en puls på ca. 75% af max pulsen.

Held og lykke med den kommende uges træning.

Om forfatter

client-photo-1
DBP

Kommentarer

Skriv et svar

Kontakt
close slider

Kontakt

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.