Offpiste skiløb

Offpiste skiløb
Offpiste skiløb i Makedonien

I de senere år er offpiste skiløb blevet mere og mere populært. Ordet offpiste betyder uden for pisterne, det vil altså sige, at man ikke længere står på de etablerede pister. I de senere år er denne stilart blevet beskrevet med flere forskellige navne, eksempelvis freeride og free skiing. Freeride og free skiing refererer til den øgede frihed skiløberen har uden for pisterne. Skiløb i offpisten er ikke begrænset på samme måde som klassisk skiløb. Offpiste skiløb er i højere grad kendetegnet ved, at hele bjerget er din legeplads. Ligeså snart du bevæger dig væk fra pisten, så er det kun fantasien, der sætter grænser. Alle bjergets naturlige forhindringer bruges til leg. En klippe bruges som “hop”, et træ bruges som en chikane og bjergets andre forhindringer bruges til alverdens kreative ting.

Offpiste skiløb er heller ikke på samme måde som traditionelt skiløb begrænset af regler. For nogen er dette en fordel og for andre øger dette usikkerheden. Det er derfor fornuftigt at tjekke op på om, hvorvidt ens almindelige forsikring dækker, når man bevæger sig væk fra pisten. Desuden bør man ALTID have det rette udstyr med i offpisten. Dette udstyr kan betyde alpha omega i visse situationer!

Natur og offpiste skiløb

Når man befinder sig udenfor pisterne fremstår naturen ofte helt uberørt. Det kan stå i meget klar kontrast til de overendte skisportssteder, hvor man ofte må stå timevis i kø og kæmpe om en plads på pisten. Ligeså snart man bevæger sig væk fra pisterne skifter det hele karakter! Ingen mennesker, komplet stilhed og den uspolerede natur. Kombinationen af stilheden, de færre mennesker og den uberørte natur giver en helt ubeskrivelig følelse. Nu handler det kun om dig, sneen og bjerget.

En simpel frokost i offpisten kan ofte være noget nært uvurderlig. Man sidder med nære venner og nyder en sandwich uden nogen forstyrrelser. Udsigten er fuldstændig fantastisk – snedækkede bjergtoppe så langt øjet rækker.

Ovenstående er blandt de mange grunde til, vi hos De Brede Planker elsker offpiste skiløb så meget.

Nedenfor ses et billede af Makedoniens smukke omgivelser. Billedet er taget på af vores mange offpiste skiferier til Makedonien. Her kan der læses mere om vores offpiste skiferier.

Skiløb offpiste - IMG_0742

Om forfatter

client-photo-1
DBP

Kommentarer

Skriv et svar

Kontakt
close slider

Kontakt

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.