Mountainbikeferie

Mountainbikeferie

Mountainbikeferie

Mountainbike er efterhånden blevet mere velkendt i Danmark, men hvad er det helt præcis?
En mountainbike er en solid terræncykel, med typisk brede dæk og grove dækmønstre, så hjulene kan tage ved underlaget. Cyklens stel er tykt og med et lige styr, så cyklen er stabil og nem at navigere. Det er en fed sport med fart på, hvor du styrer farten og svingene. Sporten kombineret med ferie er derfor en mountainbikeferie, hvor man dyrker naturoplevelsen på to hjul.

 

 

Hvorfor skal du vælge mountainbikeferie?

En mountainbikeferie er en aktiv ferie, hvor du oplever landskabet fra alle vinkler. Hvis du ikke er til skiferier, så er dette muligheden for at opleve bjergene uden sne, og nyde de fantastiske udsigter. At køre mountainbike er en rigtig god form for motion, hvor der kommer sved på panden. Heldigvis styrer du helt selv, hvordan tempoet er, og derved hvor hårdt det skal være. Der er derfor rig mulighed for at udfordre dig selv på cyklen, eller tage det rolige tempo. Ofte følger man ruterne og stierne på bjerget, men til sammenligning med offpiste skiløb, er det sjove ved disse sportsgrene, at finde sine egne veje på bjerget.

Hvor kører man mountainbike?

I princippet kan du køre mountainbike hvor du vil. Der findes forskellige terræner, alt efter hvor i verden man befinder sig, og dertil forskellige discipliner. Idet Danmark har et fladt terræn i forhold til Alperne, er der ikke i lige så høj grad mulighed for at køre downhill mountainbike, men derimod rig mulighed for disciplinen cross country.

Hvis du er i tvivl om disciplinernes forkortelser som oftest bruges i mountainbike-verdenen, så har vi en kort ordbog til dig:

MTB: Mountainbike
XC: Cross country
DH: Downhill
FR: Freeride
AM: All mountain
DJ: Dirt jump

Hvilken mountainbikeferie tilbyder De Brede Planker?

De Brede Planker tilbyder dig en mountainbikeferie i Morzine, Frankrig.
Morzine er beliggende i Portes Du Soleil, hvor der er et ekstremsportsmekka at finde. Der er hele 650 kilometers stier og 12 bike parks. I Morzine er der mulighed for at prøve forskellige mountainbike-discipliner, blandt andet; downhill, dirt jump, freeride, og all mountain.

For os, er det vigtigt at der er fart og adrenalin på ferien, men med fokus på hygge efter timerne på cyklen. I rejsen er der mulighed for at vælge mellem to lækre indkvarteringer, hvortil morgenmad, cykelleje med udstyr og bike pass er inkluderet.

 

De Brede Planker håber du vil med til Frankrig, og nyde bjergene på to hjul.

 

 

Om forfatter

client-photo-1
DBP

Kommentarer

Skriv et svar

Kontakt
close slider

Kontakt

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.