Læs bølgen og lær baghåndsvending

Læs bølgen og lær baghåndsvending

LÆR AT SURFELæs bølgen og lær baghåndsvending


Bølgen er din energikilde og jo tættere du er på ”the pocket”, jo mere kraft får du. Du skal lære at læse bølgen for at få mest ud af din surfing, da det bestemt ikke er ligegyldigt, hvor man er placeret på bølgen, eller hvilken retning man drejer. Læs bølgen og lær baghåndsvending, så du får succes ude på bølgen.
Du kan også læse om at dreje på surfboard her. 

 

At fange bølgen

Placer dig selv, så du er klar til at padle meget hårdt, når bølgen når frem til dig. Sørg for, at du ikke er for langt inde, så bølgen breaker over dig. Samtidig skal du heller ikke være for langt ude på bølgens ”shoulder” så den passerer under dig. Prøv at få tag et kig på hvordan bølgerne opfører sig inden du padler ud, for at hjælpe på din timing. Øv dig at flytte dit bord op og ned på en bølge for at få mere fart og et længere ”ride” på bølgen.

 

 

Baghåndsvending

Surfing med ryggen til bølgen kaldes en baghåndsvending. At have ryggen til bølgen betyder, at du ikke kan se, hvad bølgen gør som du kan i din forhåndsvending. Lær at føle bølgen og prøv at visualisere den linje, du skal tage for at undgå et wipeout. Hold dig centreret ved at justere vægten mellem din forreste og bagerste fod. Forsøg samtidig at holde din overkrop så åben som muligt i den retning, du surfer.

 

Hold fat i siden af boardet

Baghåndsvendinger er for de fleste svære i starten, men en lille teknik kaldet ”pigdog”, kan måske hjælpe dig til en lettere start. Man tager ganske enkelt fat i siden på sit board med den yderste hånd, så du stadig har armen mod bølgen fri. Bøj knæene godt og kør din frie hånd i toppen af bølgen bag dig. Erfarne surfere bruger ofte pigdog-teknikken til at hjælpe dem med at holde linjen, mens de surfer ”barrels” i en baghåndsvending.

 

Held og lykke ude på bølgen!

 

 

Om forfatter

client-photo-1
DBP

Kommentarer

Skriv et svar

Kontakt
close slider

Kontakt

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.