Lær at dreje på surfboard

Lær at dreje på surfboard

LÆR AT SURFE – at dreje på surfboard

Inden du kan dreje på dit surfboard, kræver det at du padler ud og kan håndtere bølgerne, samt mestre at generer fart. Herefter er den letteste manøvre i surfing er at dreje – lær at dreje på surfboard, og få fart på!

 

At holde retningen

Du vil snart opdage, at det er sjovt at lære at dreje, og det er den bedste

måde at enten opnå eller tabe den fart, som du har brug for. Jo mere fart du har, når du starter, jo lettere er det. Men det er ikke nok at have fart på fra starten af – du skal lære at øge din hastighed endnu mere. Dette kræver balance og kontrol. Jo skarpere vinklen dit board er i forhold til bølgen, desto mere fart vil du opnå. Dog skal man ikke ligge parallelt på bølgen, da man her mister farten.

Forhåndsvending

  • I en forhåndsvending har du fronten mod bølgen.
  • Teknikken bag en forhåndsvending ligger i at skifte vægten fra den forreste fod til den bagerste før og efter vendingen.
  • Brug din overkrop, arme og øjne til at dreje.
  • I det du drejer, sænk og flyt din kropsvægt let til indersiden af bordet.
  • Kig altid i den retning du ønsker at surfe.


Arm-surfing

For at generere mere fart skal vi kombinere trinene med at manøvrerer bordet op og ned i bølgens overflade. Prøv at dreje dit board ind på den rigtige vinkel på bølgen. Herefter løfter du din overkrop og arme, hvorefter du straks sænker din krop og dine arme, heraf navnet ‘arm-surfing’. Sådan forsætter du nogle gange op og ned. Dette vil pumpe boardet op og ned over bølgen, og generere hastighed fra bevægelsen af din krop.
Held og lykke ude på bølgen!

Om forfatter

client-photo-1
DBP

Kommentarer

Skriv et svar

Kontakt
close slider

Kontakt

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.