Hvad er surf?

Hvad er surf?
Surf er for alle, se blot denne 10-årige dreng, der giver den fuld gas.

Surf handler som de fleste nok ved om at “sejle” et board på vandet. Der er mange former for surf, heriblandt bølgesurf, kitesurf og windsurf. I dette indlæg vil jeg fokusere på “paddle surfing”, der på dansk kaldes bølgesurf eller blot surfing. I denne gren af sporten handler det om, at surfe en bølge på et board man padler igang. Denne gren refereres til som den klassiske surfart. Her handler det udelukkende om surferen, boardet og bølgen. For mange er det netop denne simple tilgang, der er særligt attraktiv. Det står i kontrast til eksempelvis kitesurf og windsurf, der begge er meget udstyrs krævende. Disse to arter af surfing kræver mere klargørelse før man kan komme på vandet, hvilket for mange kan virke uoverskueligt.

Bølgesurf eller surf har i mange år været kendetegnet ved, at det kun var for de unge og vilde. I dag er dette ikke længere tilfældet. Dette billede blev i høj grad malet af de mange surffilm, der blev udgivet i starten af 90’erne. Her var hovedrollerne unge mænd, der kun havde surf og fest i hovedet. På grund af denne fremstilling er blev mange skræmt væk fra surfing, hvilket jeg synes er synd.

Hvem er surf for?

Surf er for alle, der har en god grundform og godt kunne tænke sig, at dyrke en sport, hvor man oplever et sus og er i konstant udvikling. Hos De Brede Planker arrangerer vi ture, hvor stort set alle kan være med. På vores ture har vi både haft børnefamilier og unge spirende surfere med. Du kan læse mere om vores surfrejser her. De ældste der surfer er rent faktisk over 80 år gamle, så hvad er din undskyldning?

Surf er for alle, se blot denne 7-årige dreng, der giver den fuld gas.
Surf er for alle, se blot denne 7-årige dreng, der giver den fuld gas.

Hvorfor er folk så surfere så vilde med surf?

Ofte hører man om surfbumser, der ikke foretager sig andet end at surfe. Som “fritidsurfer” forstår man godt, hvad der fænger dem. En af grundende til at folk er så vilde med surf er, at man kæmpe for at fange en bølge, når man så endelig fanger den, så opnår man sit “mål”. Når man rider bølger, så forsvinder alt andet og du får nærmest følelsen af at være et med bølgen. Dette er denne følelse man jagter gang på gang. Surfbumserne gør alt, hvad de kan for at maksimere deres tid på vandet og minimere den tid, der bruges til alt andet. Hver eneste gang en surfer er på vandet, er surferen på udgik efter den “perfekte” bølge.

Om forfatter

client-photo-1
DBP

Kommentarer

Skriv et svar

Kontakt
close slider

Kontakt

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.