Havkajakkursus EPP2 i Kroatien

Havkajakkursus EPP2 i Kroatien
Havkajakkursus EPP2 Kroatien

Havkajak er en af de mest voksende sportsgrene på verdensplan og vi kan sagtens forstå hvorfor! Det er en helt speciel oplevelse, at man selv kan styre sin rute igennem ø’er og hav, mens man kan se landskabet stille glide forbi i horisonten. De Brede Planker har skabt havkajak oplevelser igennem de seneste 3 år og i dette blogindlæg vil vi fortælle dig lidt nærmere om vores tur til Kroatien, som består af en rundrejse med mulighed for at tage havkajakkursus EPP2.

Havkajak med De Brede Planker

På alle vores kajakture har vi en lokal certificeret kajakinstruktør med, der både sørger for jeres sikkerhed, men som også gladeligt fortæller om alt i ser på jeres vej.


Passion for aktive rejser og havkajak

For 3 år siden, da Christoffer, ejer af De Brede Planker, rejste rundt i Kroatien, blev han grebet af de fantastiske muligheder Kroatien har at tilbyde. Det varme klima, det krystalblå vand og ikke mindst et landskab der er skabt til aktive ferier.

Udover fastlandet består Kroatien af en masse små ø’er, både beboet og ubeboet. Hver ø fortæller deres egen historie og den bedste måde, at besøge så mange af dem som muligt, er på en uges rundrejse i havkajak. Og det var på netop denne rundrejse, at passionen for havkajak opstod og turen blev et fast rejsetilbud hos De Brede Planker.

Havkajakkursus EPP2 Kroatien


En aktiv ferie for alle

At sejle en havkajak er noget de fleste kan administrerer efter kort tid og der er ikke specifikke krav til alder, eller at man har prøvet det før.

De Brede Planker tilbyder to forskellige former for havkajak rejser. De tager begge udgangspunkt i den samme rundrejse, men på udvalgte tidspunkter af året tilbyder vi, at man oveni kan tage et havkajakkursus EPP2 og dermed komme hjem med et kursusbevis efter rejsen. – Læs mere om havkajakkursus EPP2, længere nede i blogoplægget. 

Læs også nærmere om turen her: Havkajakkursus EPP2

Havkajakkursus EPP2 Kroatien

En af fordelene ved havkajak er, at du altid kan sejle i land og nyde de små strande eller andre spots, som man ofte har for sig selv.

Rundrejsen

Dag 1:
Man tager den lokale båd fra Zadar på fastlandet og ud til ø’en Molat, hvor man bliver mødt af den lokale guide. Den første dag har man eftermiddag og aftenen fri til at udforske ø’en.

Dag 2:
Efter morgenmaden får man en introduktion og efterfølgende udleveret alt udstyr. Herefter tager alle af sted på en kortere padletur til Dogi Otok for at udforske nogle gamle militærubåd huler.

Dag 3:
Efter morgenmad padler man til Zapuntel, som er kendt for deres små koralrev. Her er der mulighed for at snorkle og gå i land på de mange små øer. På sejlturen derhen kommer man forbi nogle fantastiske grotter, som kun kan opleves til havs. I stedet for at padle hjem denne dag, får alle udleveret mountainbikes, så man også kan opleve Molats smukke landskab.

Dag 4:
Efter morgenmaden cykler man ud til kajakkerne i Zapuntel igen, hvorefter man padler over til nabo ø’en Ist. Her går man i land og hiker op til “Snow Lady”, som er ø’ens højeste punkt. Her bliver man og nyder landskabet og den smukke udsigt, indtil man samlet padler tilbage til Molat.

Dag 5:
Efter morgenmaden padler man til Jazi bugten, hvor man har hele dagen til at nyde de små strande og lagooner. Om aftenen er der arrangeret lokal middag, hvor man tilbereder fisk over bål.

Dag 6:
Efter morgenmaden padler man en længere tur, ned til den sydlige del af Molat. Hernede er de specielt kendt for deres turquoise blå vand, bugter og små skjulte strande. Man har aftenen fri til at nyde det sidste af sit ophold på Molat.

Dag 7:
Rundrejsen er slut for denne gang og man tager morgen katamaranen tilbage til Zadar. Denne dag vil man også modtage sit havkajakkursus EPP2 bevis, hvis man rejser på nogle af vores udvalgte datoer.

 

Havkajak med De Brede Planker

Foto fra rundrejsen. Her ses masten på et skibsvrag, som man har mulighed for at snorkle ved


Havkajakkursus EPP2

Har du overvejet at tage havkajakkursus EPP2? Hvorfor så ikke tage med os til Kroatien og tage hele kurset dernede, som en del af rundrejsen? Hvis du ikke ved hvad det et EPP2 kursus er, så læs med her:

Kort fortalt, er havkajakkursus EPP2 for dig, der er interesseret i, at tage havkajak til det næste niveau. Kurset er både for begyndere, der har et ønske om at kunne sejle uden instruktør og klare sig på egen hånd på havet. Men også den øvede kajakroer, der ønsker at få finpudset teknikken og et kursusbevis på deres kunnen.

Havkajakkursus EPP2 giver dig en grundlæggende forståelse i de tekniske- og sikkerhedsmæssige færdigheder. Bl.a. lærer du alt hvad der er værd at vide om dit udstyr og det farvand du bevæger dig i. Man gennemgår og øver teknikker der skal hjælpe dig til, at undgå kæntring. Men da det nærmest ikke kan undgås, at man på et tidspunkt kæntre (eller har lyst til en dukkert) øves også eskimoredning, egenredning og makkerredning.

Du kan læse mere om indholdet af vores havkajakkursus EPP2 tur her: Havkajakkursus EPP2

Havkajakkursus EPP2 Kroatien

Hver dag har du mulighed for at tage din snorkel med og springe i og nyde de mange fisk omkring revet. 

Hvorfor skal du tage dit havkajakkursus EPP2 hos De Brede Planker?

Du skal tage kurset hos os, hvis du vil have mere med hjem, end et kursusbevis.

Havkajakkursus EPP2, tager herhjemme normalt 2 dage med intensiv træning. Med De Brede Planker’s kursusuge spreder vi undervisningen ud på hele ugen. Dermed har du langt bedre tid til, at få prøvet de nye teknikker af og dette giver dig i sidste en meget større tryghed, ved de forskellige elementer kurset indeholder.

Ved at tage dit havkajakkursus EPP2 igennem De Brede Planker, får ud over kursusbeviset også en masse fantastiske oplevelser med hjem. Rundrejsen er bygget sådan op, at man får det maksimale ud af alle 7 dage man er af sted.

Du har mulighed for at tage hele familien af sted, rejse med en kammerat eller kæreste eller tage af sted alene. Der kan være op til 8 med på hvert hold. Der er derfor gode muligheder for, at skabe en masse gode rejseminder sammen med dine nærmeste eller nogle nye bekendtskaber.

Du kan læse mere de forskellige havkajak ture og booke din rejse her: Havkajak – Kroatien

 

Havkajak i Kroatien

Om forfatter

client-photo-1
DBP

Kommentarer

Skriv et svar

Kontakt
close slider

Kontakt

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.