Forskellen på en surfcamp, og en surfferie.

Forskellen på en surfcamp, og en surfferie.
Dansk surfinstruktør

Surfcamp vs. Surfferie

Jeg har selv længe været i tvivl. Hvad er forskellen på en surfcamp og en surfferie? Når man søger på nettet får man mange forskellige svar, og langt hen ad vejen er definitionerne på de to begreber overordnet  ens, og handler begge i bund og grund om at surfe et andet sted end der hvor man bor. Selvfølgelig er ordet surfcamp lidt mere internationalt sammenlignet med det danske surfferie. Men i min verden er der også en anden forskel. En surfcamp er typisk et sted hvor man har mulighed for at bo lidt billigere, end på en surfferie. Oftest tilbydes der både dorm, double og triple værelser, så man frit kan bestemme hvad man vil og har lyst til. Derved kan man, på trods af præference, alder og økonomi være sammen med andre mennesker som trods alt, alle er på campen af samme grund, nemlig for at udvikle deres surfegenskaber.

En surfcamp er typisk åbent hele året, eller i hvert fald, i den pågældende surfsæson som destinationen har. Det betyder at man frit kan vælge hvornår det passer at tage på surfcamp. Derudover kommer der typisk folk fra hele verden på en surfcamp.

Men er det ikke det samme som en surfferie?

På mange punkter ja. Men en surfferie foregår typisk på et specielt tidspunkt i løbet af året, og ikke hen over hele året som en surfcamp gør. Man tager tit afsted som en mindre flok, og bor alle sammen samme sted og samme type bolig.

Hos De Brede Planker har vi seks forskellige surfdestinationer, hvoraf fem af dem er surfcamps og kun en er en surfferie. De fem surfcamps er hhv. Marokko, Portugal, Senegal, Costa Rica og Sri Lanka hvorimod surfturen til Bali er en surfferie da den kun bliver afholdt i uge 41 og 42 hvert år.

På vores surfcamps tager gæsterne selv afsted og bliver taget godt imod af vores samarbejdspartnere på de pågældende destinationer. På vores surfferie til Bali tager jeg personligt med og fungerer som en form for guide og koordinater turen igennem.

Hvad skal man vælge?

Det store spørgsmål er så om man skal vælge at tage ned på en surfcamp eller tage med på en surfferie? For at besvare det spørgsmål, synes jeg man skal spørge sig selv om følgende:

Er man fleksibel i forhold til hvornår man vil rejse, eller kan man kun rejse på et specielt tidspunkt i løbet af året?

Vil man gerne bo mere privat og luksuriøst samt spise ude på restauranter med de andre på turen, eller foretrækker man at bo mere tæt og spise på surfcampen i en tæt social gruppe?
Vil man gerne være på en tur med danskere, eller foretrækker man at være på en surfcamp med forskellige nationaliteter?

Hvis du er i tvivl eller har flere spørgsmål til forskellen på de to rejseformer, så ring eller skriv endelig til os.

Vi kan fanges på tlf: +452617 0520 eller på e-mail: rejsmed@debredeplanker.dk

Søger du inspiration til din næste surftur, så gå ind på De Brede Plankers hjemmesiden her.

Nedenfor lidt billeder fra nogle af vores surfcamps og surfture 🙂

surfcamp
Guiderne giver instruktion på vores surfcamp i Senegal.

 

Marokko surfcamp
Solnedgangen nydes på surfcampen i Marokko.

 

Undervising - Bali surf
En af instruktørerne underviser på surfferien til Bali.

 

Opvarmning på Costa Rica
Opvarmning inden surf på Surfcampen i Costa Rica.

 

Der surfes på Sri Lanka
God bølge i Sri Lanka 🙂

 

Meget smuk solnedgang. Billig surfrejse til portugal
Solnedgang på surfcamp Portugal.

 

 

 

Om forfatter

client-photo-1
DBP

Kommentarer

Skriv et svar

Kontakt
close slider

Kontakt

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.