Beach Break

Beach Break

LÆR AT SURFE – Beach Break

Der er en masse teknik på surfboardet – og også ude på bølgen. Her kan du læse om hvordan ‘Beach Break’  kan påvirke din surfing.

Når en bølge breaker på sandbunden, betyder det, at der er en sandbanke, altså en forhøjning på bunden, der får bølgen til at knække. Sandbunden bevæger sig hele tiden, og derfor bryder bølgerne også forskelligt i løbet af dagen.

Der er stor variation fra strand til strand, og derfor kan bølgerne ved de forskellige strækninger variere meget. Bølger breaker, når de rammer en bund, som er lav nok til at bruge deres energi. Det betyder en strand med en mild hældningen vil have bremset bølgen som i sidste ende betyder, at energien langsomt aftages og skabes en spildbølge. Omvendt ser man på strande med en brattere vinkel, at bølgerne ruller ind med en højere hastighed, når de rammer bunden skabes en større og mere kraftig bølge.

 

THE SHORE BREAK: Er de bølger der først breaker helt oppe på stranden, og straks trækkes tilbage i havet igen.

THE INSIDE: Også kaldet ”slagzonen”. Dette er den sværeste sektion for en surfer, og som man skal ud forbi så hurtigt som mulig, uden at bruge for mange kræfter.


THE OUTSIDE: Er ude bag sandbanken og dermed ude af risiko, for at bølgerne breaker om ørene på dig. Herude kan slappe af og genfinde lidt energi. Hvis du ser en bølge komme i mod dig, kan du enten vende sit board og fange den, eller hvis du har brug for lidt længere pause, kan du padle lidt længere ud og lade bølgen bevæge sig under dig.

Held og lykke ude på bølgen!

Om forfatter

client-photo-1
DBP

Kommentarer

Skriv et svar

Kontakt
close slider

Kontakt

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.