At padle ud og vende

At padle ud og vende

LÆR AT SURFE – At padle ud og vende

Hvis du er i tvivl om de forskellige begreber når man snakker om teknikken bag surfing, så læs Beach Break, som giver et indblik i surf-verdenens mange begreber.

Selvom det er sjovt at lege rundt inde i whitewater, så er målet at surfe de grønne bølger, der endnu ikke er knækket. Her er nogle teknikker der er gode at kende, når man skal ud på den anden side af bølgerne i The Outside, og det at padle ud og vende.

”SET & LULLS”

Det første man skal være klar over, er hvordan havet opfører sig. Bølger kommer i sæt, der normalt varierer fra 3 til 7 bølger. Hvis du ser sættene, vil du ofte notere et mønster som i 3, derefter 4, derefter 3 igen. Gabet mellem sættene er kendt som en “lull”, og det er hemmeligheden at komme gennem ”salgszonen” imellem sættene. Vent på ”lullet” før du padler ud. Hvis du er en god padler, kan du ofte klare dig igennem ”salgszonen” uden at blive ramt af nogen bølger. Hvis du alligevel forsøger på at padle ud igennem sættene, spilder du unødig energi. I de fleste tilfælde ender du med at blive skubbet tilbage ind på stranden. Kæmp ikke imod havet!


ESKIMO-RULNING

Selvom vi begynder at padle ud under et ”lull”, møder vi under tiden bølger alligevel. Hvis det er en mindre bølge, placerer du begge hænder fladt på boardet under dine skuldre, og strækker armene så du skubber brystet op. Hvis bølgen er større, bliver vi nødt til at lave en Eskimo-rulning.

Forbered dig ved at nærme bølgen med en smule hastighed. Når du er omkring et board-længde væk fra bølgen, tager du godt fat i begge sider af boardet, hæv brystet og rul over til siden. Blæs langsomt luft ud gennem næsen, og træk forsiden af brættet ned mod brystet. Vent, indtil bølgen passerer over dig, og rul derefter op igen. Skub og træk med modsatte arm, læg brystet tilbage på boardet, når du ruller op igen.

Eskimo-rulningen er en effektiv måde at undgå at blive skubbet tilbage af bølger, der allerede er begyndt at breake. Undgå dog, at lave rulningen på de bølger der er ved at breake over dig, da du her får hele bølgens kraft ned over dig.

Held og lykke ude på bølgen!

 

Om forfatter

client-photo-1
DBP

Kommentarer

Skriv et svar

Kontakt
close slider

Kontakt

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.