Maj – September
Rejseperiode
Kroatien
Lokation
Begynder – øvet (god grundform er nødvendig)
Niveau
4 eller 7 dage
Varighed

SUP Ferie | Kroatien

Rejs med på SUP Ferie til Kroatien. Kroatien er et sandt paradis til vandsport. De mange små øer, det rolige og forudsigelige vand, den smukke natur og de behagelige mennesker er alle sammen med til at gøre Kroatien til et uforglemmeligt sted. På en SUP ferie i Kroatien kan du forvente at sejle i solnedgangen, nyde lokalt producerede råvarer, spise frisk fangede fisk og blæksprutter, få en masse motion og meget mere. Vores erfaring er, at aktiv ferie med en god portion udendørs aktivitet er det perfekte break fra en travl hverdag. På både vores SUP rejser og vores havkajak rejser til Kroatien kan langt de fleste være med. Det kræver selvfølgelig en god portion mod og nogenlunde grundform.

Guide på turen

For at gøre turen så god som overhovedet muligt, har vi lagt rigtig mange kræfter i at finde det perfekte setup. En meget vigtig del af denne tur og din oplevelse er selvfølgelig de lokale guides. Vi benytter derfor dygtige guides, der også har stor erfaring med at arbejde med mennesker. Alle vores guides er rutinerede outdoor mennesker. De har stor erfaring med SUP såvel som andre outdoor aktiviteter, eksempelvis havkajak. Til fælles for alle vores guides gælder det, at de har stor viden og forståelse for både den lokale kultur og natur. Vores guides har erfaring med alt fra trekking til klatring, hvorfor de er de perfekte guides på denne rejse. Deres store kendskab til lokalområdet betyder også, at de kender mange lokale perler, der ellers ville være umulige for dig at finde. Alt det kan du drage nytte af, når du tager med på vores guidede SUP ferie i Kroatien.

Zadar

Byen Zadar er en hyggelig gammel by med en masse interessant Kroatisk historie. De fleste bruger gerne en dag inden og efter i Zadar,  nyder atmosfæren, se seværdighederne og hygger sig på nogle af de mange caféer. Der er mange forskellige overnatningsmuligheder i Zadar.

Er du mere til havkajak, så arrangerer vi også en tur rundt i Kroatiens smukke natur.

Ankomst Molat – Kroatien
Afgang Molat – Kroatien
Inkluderet
5 dages guidede SUP ture Lokale guides
6 overnatninger på lokale Bed & Breakfasts Morgenmad
3 x middag (aftensmad eller frokost) Leje af SUP-udstyr
Instruktion i SUP Cykel
Transportomkostninger på ø’en Molat
Ikke inkluderet
Flybillet
Resterende måltider
Færge billet fra Zadar – Molat
Færge billet fra Molat – Zadar

Rejsen til SUP Ferie | Kroatien

Turen ned til Zadar og over til ø’en Molat er ikke inkluderet i prisen. Dog er det meget let at finde rejser dertil. Der er et par forskellige måder hvorpå man kan komme til Zadar på.

Flyve til Zadar:

  • Det er mest oplagt at flyve til Zadar, da dette er tættest på destinationen. Der er typisk en mellemlanding hertil. Der er ikke brug for transfer fra Zadar lufthavn, udover en taxa til midtbyen eller ud til færgen.

Flyve til Split:

  • Man kan også vælge at flyve til Split, hvor man herfra skal have transfer til Zadar.
  • Man kan komme fra Split til Zadar ved bestilt transfer via os. Denne bil kan have op til 4 personer, og prisen er 135 euro, der betales direkte til chauffør. Turen tager 2 timer.
  • Du kan også selv stå for transport ved enten bus eller taxa. Taxa koster omkring 800 kroner, og tager 2 timer. Bussen koster omkring 200 kroner, og tager 4,5 time.

Flyve til Zagreb:

  • Tredje mulighed er, at flyve til Zagreb, hvor man herfra skal have transfer til Zadar.
  • Man kan komme fra Zagreb til Zadar ved bestilt transfer via os. Denne bil kan have op til 4 personer, og prisen er 230 euro, der betales direkte til chauffør. Turen tager 3,5 time.
  • Du kan også selv stå for transport ved enten bus eller taxa.

Flyselskaber og søgeportaler som flyver fra Danmark til Zadar, Spilt og Zagreb i Kroatien er følgende:

Vi vil gerne hjælpe med at finde flybilletter – skriv til rejsmed@debredeplanker.dk

* Obs. dette program er tiltænkt som vejledende. Vi ønsker, at give jer en autentisk oplevelse af Kroatien, hvorfor prejseplanen kan ændre sig, så I får mest muligt ud af turen. Programmet kan eksempelvis ændre sig som følge af vejrforhold, jeres præfferencer og meget mere.

1

Dag 1: Ankomstdag & Jazi Bay

Når I ankommer til øen, følger vi dig til din første indkvartering. Samme eftermiddag tager vi en lille opvarmning og padler rundt i Jazi Bay. Det er en stille bugt, der ligger i læ for vinden, så I kommer godt fra start. Når vi har fået pudset formen af, padler vi til Tovarjak Island.

Highlights: Pebblestone Beach på Tovarjak island, snorkeling i undervands grotter

Aktivitet: 5 km SUP (ca. 2 timer)

2

Dag 2: Ist

Efter morgenmaden hopper vi på cyklerne. Vi kommer til at cykle ud til en mindre by, Zapuntel. Her vil vores udstyr ligge klart og vi padler ud til øen Ist. På Ist vandrer vi op på en høj, der ligger ca. 175m over vandet. Herfra kan man virkelig nyde udsigten udover de mange øer. Derefter tager vi tilbage til byen, hvor vi spiser frokost. Når vi tilbage på Molat, så vil en af de lokale familierestauranter tilberede lokal fanget fisk til os – typisk calamari..

Inkluderet: Morgenmad

Highlights: Smuk cykeltur, sandstrand og

Aktivitet: 18 kilometers smuk cykeltur, 6 kilometers SUP (3 timer) og ca. en times vandretur

3

Dag 3: Lævn fra Den Kolde Krig

Den længste SUP dag. Efter morgenmaden tager vi mod Bonastar Bay, hvor vi skal udforske ubådsgrotter, der blev benyttet under den kolde krig. Vi sejler rundt i området og ser en masse flotte omgivelser. Guiden fortæller løbende om de historiske og kulturelle forhold. Afslutningsvis tager vi til Zverinac og spiser aftensmad her. Alt afhængigt af jeres ønsker og kræfter, så kan vi enten padle tilbage eller tage en færge.

Inkluderet: Morgenmad, aftensmad

Highlights: Ubåds grotter, militærer kanon grave og den smukke stenstrand på Brščlak

Aktivitet: 12 – 20 kilometers SUP (5 timer)

4

Dag 4: Brgulje bugten

Afslappet dag – efter morgenmaden tager vi på en rolig SUP session i denne smukke Brgulje Bay. Vi sejler rundt i bugten, tager en svømmetur og evt. en kort gåtur på Brgulje’s lille ø, der er kendt for de mange fritlevende kaniner. Efterfølgende tager vi tilbage til Molat, hvor vi  spise en sen frokost. Frokosten vil være tilberedt på en af de familiedrevne restauranterne.

Inkluderet: Morgenmad

Highlights: Smukt tyrkist vand og den lille by Brgulje

Aktivitet: 10 kilometers SUP (2 timer)

5

Dag 5: Sabusa sandy beach

Vi tager afsted fra Jazi bugten og padler til en smuk stenstrand, hvor vi tager en pause. Her er der mulighed for snorkling og badning. Herefter har vi en afslappet SUP tur, hvor vi sejler langs Molats sydkyst i det smukke tyrkise vand, til Sabusa. Når vi ankommer til den smukke strand spiser vi en picnic frokost. Herfra står den på afslapning med mulighed for at prøve det kroatiske boldspil Picigina. Til sidst slutter vi af i den største havn på Molat.

Inkluderet: Morgenmad, aftensmad

Highlights: Sabusa Sandy Beach og den måske smukkest SUP tur på hele ugen

Aktivitet: 10 kilometers SUP (3 timer)

6

Dag 6

Efter morgenmad bliver vi hentet og kørt til den nordlige landsby Zapuntel, hvor vi tager en downwind tur tilbage til hovedøen Molat.

Indkluderet: Morgenmad, aftensmad

Highlights: En smuk downwind tur, hvor man virkelig får lov til at mærke, hvor stor en indflydelse vinden har på SUP-sejlads.

Aktivitet:  8 kilometers SUP

7

Dag 7: hjemrejsedag

Vi tager morgenfærgen til Zadar. Vi sørger for at have pakket morgenmad ned til sejturen, så I kan spise der.

Indkluderet: Morgenmad

En SUP ferie i det Kroatiske øhav er en glimmerende måde at rejse på. På denne ferie kombinerer du ferie og motion med en kulturel oplevelse. Den smukke kroatiske natur giver og interessante kultur giver de perfekte rammer for en fantastisk oplevelse.

Området hedder Dalmatien, der er en del af en national park. Nationalparken er kendt for sin smukke og alsidige natur med mange øer, utallige bugter, uspolerede strande i turkistfarvet vand. Det behagelige middelhavsklima gør, at der bla. kan dyrkes vin og oliven i området, hvilket du kan nyde godt af på din tur.

Anmeldelser af denne rejse

Der er endnu ingen anmeldelser.

Anmeld os!

Rating