10/4/21 – 17/4/21
Rejseperiode
Sogndal
Lokation
Let øvet – erfaren
Niveau
8 dage
Varighed

Ski touring i Sogndal | Norge | Offpiste skiferie

I samarbejde med en af Danmarks mest erfarne offpiste skiløbere, Martin Schøber, kan du komme med til et af de smukkeste bjergområder på vores breddegrader, nemlig Sogndal i Norge. Her kan du opleve offpiste skiløb fra bjergets top til fjord og vand .

Denne tur er udelukkende en ski touring tur. Ski touring er en anderledes form for offpiste skiløb, hvor man ikke bruger lifter. Du bruger derimod din egen rugbrødsmotor til at bestige fjeldene. Man går selv op med hjælp fra specielle støvler, ski og bindinger. En lokalkendt dansk guide vil vise dig rundt. Det er din garanti for at skiløbet bliver bedst muligt, at oplevelserne bliver i særklasse og at der er fuldstændig styr på sikkerheden.

Sogndal er et af Norges bedste og mest alsidige bjergområder for offpiste skiløb og ski touring. Her er fladere fjelde med godt adspredte træer, høje alpine toppe og fastland europas største gletscher, Jostedalsbreen, ligger lige i baghaven. Sogndal er et Norges mest snesikre områder og ”Norges frikjøringshovedstad”. Med andre ord har det alt, hvad man som skiløber kan ønske sig. Og så kan du godt glemme alt om alpernes stress og jag. I de norske fjelde er der rigeligt med plads.

Er ski touring i Sogndal noget for mig?

Turen henvender sig primært til dig, som har prøvet kræfter med offpiste og ski touring før, og som gerne vil udvikle dig yderligere. Fysisk behøver du ikke være i marathon-form, men vi går op til, og omkring, 1000-1500 højdemeter om dagen, så almindelig fysisk aktivitet er et kæmpe plus. Vi vil primært gå med skind under skiene, skulle det blive nødvendigt, vil vi tage skiene på rygsækken og gå det sidste stykke mod toppen. Det er skiløb kombineret med fysisk aktivitet i skønne naturomgivelser.

Den danske guide Martin Schøber er en af danmarks mest erfarne offpiste skiløbere, ski touring ekspert og er til daglig bosat i Sogndal, hvorfra han i vinterperioden dagligt står på ski. Han har derfor et intimt kendskab til bjergene og sneen. Han vil i løbet af ugen dele ud af hårdt optjente tips og tricks til ski touring, så du kan lære og blive bedre.

Konceptet er at du vil blive indlogeret på hotel med helpension. Herfra vil guiden dagligt afhente gruppen i bil, hvorefter i kører ud dagens fjeld og toptur. Efter endt ski touring vil gruppen blive fragtet tilbage til overnatning. Der vil være en hviledag med mulighed for alternativ aktivitet, som havkajak, sightseeing eller lign.

Med over 12 timers dagslys i marts er der masser af tid til at nyde skiløbet, omgivelserne og selskabet. Rejs med os til Sogndal og få muligheden for at opleve en af nordens perler med ski eller bræt under fødderne.

Hvis tidspunktet passer dårligt, så er det altid muligt at komme afsted – i skal blot være minimum 10 pers. Skriv til rejsmed@debredeplanker.dk, så sørger vi for at sammensætte en tur, som passer til jer.

Alternativ til ski touring i Sogndal

Er din tid mere til en lang weekend, så kan du tage med til OFFPISTE mekkaet Engelberg i Schweiz. Engelberg ligger tæt på Zürich og er derfor let tilgængeligt. Læs mere her..

Ankomst Sogndal – Norge
Afgang Sogndal – Norge
Inkluderet
7 nætter på hotel 6 dages guided Ski Touring
Transfer til/fra lufthavnen Helpension
Al transport på turen
Ikke inkluderet
Flybillet
Leje af udstyr

Rejsen til Norge

Flyrejsen er ikke inkluderet i prisen. Det er dog nemt at finde en afgang og fly til Sogndal via Oslo. Priserne varierer, men kan findes ned til 2500 kr tur/retur. Vi henter og bringer jer til lufthavnen i Sogndal.

Du kan bruge følgende flyselskaber eller søgeportaler til at finde din rejse til Sogndal:

Vi vil selvfølgelig meget gerne være behjælpelige med at finde flybilletter, skriv gerne til rejsmed@debredeplanker.dk

1

Dag 1: Ankomstdag

Guide og chauffør henter dig i Sogndal Lufthavn og transporterer gruppen til hotellet. Efter ankomst vil der være en kort introduktion til de nuværende forhold og den overordnede plan for ugen.

2

Dag 2

Efter morgenmad vil der være gennemgang af udstyr. Herefter er der afgang mod dagens toptur, som vil være en opvarmningstur.

3

Dag 3

Anden dag med Ski Touring og toptur

4

Dag 4

Tredje dag med Ski Touring og toptur

5

Dag 5

Hviledag med mulighed for alternativ aktivitet eller afslapning med en bog foran ildstedet.

6

Dag 6

Fjerde dag med Ski Touring og toptur

7

Dag 7

Femte dag med Ski Touring og toptur

8

Dag 8: Afrejsedag

Efter tidlig morgenmad og afgang fra hotellet er det tid til sidste dag på ski, såfremt flyafgangen tillader det. Herfra fragtes i tilbage til hotel inden transport til lufthavn og hjemflyvning fra Sogndal om aftenen. Forhåbentligt sover alle godt i flyet på vej hjem

Sogndalsfjorden er en arm af Norges længste fjord, Sognefjorden. Det er samtidigt Norges dybeste fjord. Fjorden strækker sig fra Jotunheimen Nationalpark i øst, hvor du bl.a. finder Norges højeste Fjeld, Galdhøpiggen, ud til kysten. Fjorden strækker sig fra vestkysten af Norge ind i hjertet af Vestlandet, som er en bjergrig region, der samtidigt fungerer som hjemsted for flere af Norges største gletscherområder og nationalparker.

Bjergene varierer i højde, men ligger typisk i højden fra omkring 1100 til 1800 m.o.h og antager forskellig karakter. Fra mere runde fjelde, som det kendes fra telemarken i den sydlige del af Norge til alpine fjelde med karakteristiska som det kendes fra alperne. Området er kendt for sine stabile og gode sneforhold grundet den lange distance til kystlinien og den nærliggende Jostedalsbreen, som er den største gletscher på Europas fastland. Gletscheren sørger for mere stabilt vejr end de mere kystnære bjerge i Norge. Vi vil køre på ski nærheden af flere store gletschere, men vil som udgangspunkt holde os i gletscherfrie zoner.

De fleste topture vil starte fra omkring havniveau, mens nogle vil starte et par hundrede meter højere. Skiløbet starter og slutter dermed under trægrænsen, som byder på skiftende terræn imellem velspredte små træer og buske. Højere oppe bevæger man sig ind i det alpine terræn, hvor der er store åbne pudderfelter og korte stejle linier fra toppen af bjergene. Der er rigt på muligheder for både lette nedfarter og svære stejle nedkørsler.

Det bedste ved det hele er at området er tyndt befolket. Så der er meget lidt konkurrence om de friske nedkørsler. Hvilket giver masser af muligheder for frisk sne og urørte bjergsider.

I vil blive indkvarteret på et Hotel Fjaerland Fjordstove, som er fantastisk placeret helt ud til fjorden. Prisen er baseret på 2 personers værelser, med mulighed for single værelse.

  • Skitouring hotel, sogndal norge

Sogndal ski touring
Skiferie i norge, ski touring
Sogndal skiferie
Smukt i Sogndal
Pause i Sogndal
Ned efter ski touring