24-31/1 2021
Rejseperiode
Makedonien
Lokation
Begynder – øvet i offpiste
Niveau
8 dage
Varighed

Bliv bedre i offpisten | Catski i Makedonien | 1. udviklingsuge

Offpiste er markant anderledes end traditionelle pister, derfor giver vi nu dig muligheden for at tage afsted på vores udviklingsuger i Makedonien. Vi har hyret nogle af Danmarks dygtigste skiinstruktører til at give dig tips og tricks til, hvordan du bliver bedre til at stå i offpisten. Nyd offpisten og den fantastiske natur i et område, hvor du ikke skal slås med andre turister om den lækre offpiste. Se videoen fra Makedonien her.

Vores instruktører er højt uddannede igennem den danske skiskole, og de har utallige skisæsoner i ryggen, hvilket har givet dem stor undervisningserfaring. De har masser erfaring i OFFPISTE undervisning og de har de fornødne redskaber til at flytte dit offpiste skiløb markant.

I 2021 arrangerer vi i alt 4 udviklingsture i januar, februar og marts til Makedonien,  så alle har en chance for at komme med…

2. udviklingsuge / 24. feb. – 1.mar. 2021. Klik her for mere info.
3. udviklingsuge / 10. – 15. mar. 2021. Klik her for mere info
4. udviklingsuge / 14. – 21. mar. 2021. Klik her for mere info

Offpiste skiløb i Makedonien er som i resten af verden – der kan IKKE garanteres puddersne og gode forhold. Heldigvis har vi “catten”, som kan transportere os rundt i et kæmpe bjerg område og vi er ikke afhængig af et liftsystem og et begrænset område. Men ingen er herre over vejret og heller ikke os. Tjek vejr prognosen ud i området, vi anbefaler yr vejret

Her hvor det hele startede:

Det var i Makedonien det hele startede for 10 år siden, da vi søgte efter et område hvor vi kunne have bjerget for os selv og få first-tracks i sneen. Makedonien har nemlig ikke et lift-system, men i stedet bliver vi transporteret rundt i en Cat, som er en præpareringsmaskine med en kasse bagpå og som nu har plads til 16 personer. Catskiing i Makedonien er væsentlig billigere end i resten af verden og derfor kan de fleste være med på økonomien og få lov til at nyde den fantastiske natur i et kæmpe bjergområde, hvor der kun er meget få skiløbere.

Vi bor i en lille by i dalen under meget Makedonske forhold – hotellet er ikke prangende, men det er en kulturoplevelse uden lige og stemningen er høj…I gennemsnit plejer vores gæster at hæve 400 kr. i lufthavnen og kan knap få dem brugt, da alt er ret billigt dernede.  I 2020 kom der også et spa område til hotellet og en massør der hjælper med  de ømme muskler efter en lang dag. Hver dag vil der køre max. 4 Cats op i det store bjergområde, dvs. max. 64 mennesker i alt hver dag inklusiv os og med garanteret 2.400 højdemeter pr. dag i gennemsnit..

I Makedonien er lavinefaren generelt lavere end Alperne og mange andre bjergkæder. Det skyldes dels bjerges ovale form, og dels underlaget. Underlaget består modsat Alperne hovedsageligt af græs, som bedre “holder” på sneen, så den har sværere ved at skride. Vi har selvfølgelig stor fokus på sikkerhed og briefing af alle vores gæster.

Vi sendte skisport.dk derned i marts 2019 på en af vores udviklingsuger og det kom der denne video ud af, se den her.

 

Flyrejsen til Makedonien

Flyrejsen er ikke inkluderet i prisen. Dog er det meget let og billigt at finde flyrejser til Makedonien. Flyrejsen kan ofte fås helt ned til 850 dkr. tur/retur. Når man flyver til Makedonien, skal man flyve til hovedstaden Skopje, hvorfra vi henter og bringer dig.Flyselskaber og søgeportaler som flyver fra Danmark til Skopje Makedonien:

Overblik over din offpiste skiferie i Makedonien

Ankomst Skopje lufthavn – Makedonien
Afgang Skopje lufthavn – Makedonien
Inkluderet
6 dages catski med bjergguide Undervisning af dansk instruktør
Skiløb i et helt øde OFFPISTE område Hotel 7 nætter
Helpension Transfer t/r Skopje lufthavn
Sikkerheds udstyr (bibber, sonde, skovl) Lavine rygsæk
Adgang til udendørs spa og sauna Afskedsmiddag i Skopje
Min. 2.400 højdemeter i gnmst. pr. dag Masser af hygge
Ikke inkluderet
Flybillet
1

Dag 1: Ankomstdag

1: Vores chauffør står klar i Skopje lufthavn og kører dig til hotellet (uanset ankomsttidspunkt)

2: Velkomstmøde og gennemgang af sikkerhed

2

Dag 2

1: Efter morgenmad, klargøring til catskiing

2: Træning i offpisten hele dagen inkl. bippertræning på første run

3: Hygge & middag

4: Teori undervisning & hygge

3

Dag 3

1: Efter morgenmad, klargøring til catskiing

2: Træning i offpisten hele dagen

3: Hygge & middag

4

Dag 4

1: Efter morgenmad, klargøring til catskiing

2: Træning og video i offpisten hele dagen

3: Hygge & middag

4: Video gennemgang & hygge

5

Dag 5

1: Efter morgenmad, klargøring til catskiing

2: Træning i offpisten hele dagen

3: Hygge & middag

6

Dag 6

1: Efter morgenmad, klargøring til catskiing

2: Træning i offpisten hele dagen

3: Hygge & middag

7

Dag 7:

1: Efter morgenmad, klargøring til catskiing

2: Træning i offpisten hele dagen

3: Overnatning & afskedsmiddag i Skopje

8

Dag 8: Afrejsedag

1: Du bliver hentet og kørt til lufthavnen, så du når dit fly

2: Tak for turen & på gensyn

Bjergkæden vi står i kaldes Shar Planina. Den strækker sig over et område på hele 1.600 kvadratkilometer, hvor den højeste top er 2.747 meter over havets overflade. Trægrænsen er i 1.700 meters højde, hvilket giver flere forskellige forhold. På toppen er der et stort åbent område, hvorefter der kommer gradvist flere træer i takt med, at man bevæger sig ned mod bunden. De første knapt 1.000 højdemeter er helt uden træer. Området under trægrænsen byder på gode muligheder for skiløb mellem træerne, hvilket også er en fordel hvis vejret er tåget. Fordelen ved dette er, at træerne giver en kontrast, så du kan navigere efter dem.

Shar Planina bjergkæden bliver betegnet som gammel i forhold til eksempelvis Alperne. Kombinationen af tid, vejr og vind har “slidt” bjergkæden, det har gjort bjergene mere ovale end mange andre bjergkæder. Det betyder, at der er mange forskellige nedfarter for alle niveauer. Det vil sige, at uanset hvilken top man står på, så vil man altid være i stand til at vælge, om man vil have en stejl og udfordrende nedfart eller en fladere og lettere nedfart.

I Makedonien er lavinefaren generelt lavere end Alperne og mange andre bjergkæder. Det skyldes dels bjerges ovale form, og dels underlaget. Underlaget består modsat Alperne hovedsageligt af græs, som bedre “holder” på sneen, så den har sværere ved at skride.

Uanset dit niveau vil Shar Planina i Makedonien være den rigtige off-piste legeplads for dig.

makedonien-catskiing-offpiste-freeride

Anmeldelser af denne rejse

5.00 baseret på 2 anmeldelser
15. august 2016

Var afsted på udviklingsugen i uge 3 2016. Aldrig har jeg oplevet så meget pudder sne på en enkelt uge. På trods af der intet sne faldt i løbet af hele ugen blev der sat nye spor i sneen hver dag. Man har virkelig hele området for sig selv.

5. april 2018

Forstil dig at stå op til 30cm nyfalden sne. Det kan få selv de mest garvede skiben til at sitre. Læg der til, at du og dine med skiløbere er de eneste i hele bjergmassivet!! Det er Catskiing i Popova Sapka på de bedste dage. Du deler “Cat’en” med en folk lige så skitossede folk som dig selv, så stemningen er altid i top. Terrænet og undervisningen er varieret, så det passer til alle niveauer.

I tillæg så er Makedonien også en fantastisk og anderledes kulturoplevelse, så et besøg i Skojpe kan også anbefales.

Anmeld os!

Rating