28/3/20 – 2/4/20
Rejseperiode
Makedonien
Lokation
Begynder – øvet
Niveau
6 dage
Varighed

Makedonien Ski Touring

Denne vinter lancerede vi for første gang Makedonien Ski Touring med stor succes, vi gentager succesen i 2020.

Ski Touring er en anderledes form for OFFPISTE skiløb, hvor turen op ad bjerget foregår på gå-ben med specielle støvler og udstyr. I Makedoniens bjerge er forholdene alsidig, så de fleste kan være med i puddersneen. En lokal og en dansk guide leder gruppen, så oplevelsen i den fantastiske natur bliver bedst muligt. Guiderne deler meget gerne ud af deres erfaring og kendskab indenfor Ski Touring og Randonee skiløb, så det er muligt for dig at blive klogere på sporten.

Turen er en introduktion til Ski Touring, niveauet er for alle, men det anbefales at du har erfaring med OFFPISTE skiløb. Vi går ca. 600 – 1.000 højdemeter om dagen. Vi bruger skind der hvor det giver mening, ellers går vi med skiene/snowboardet på rygsækken.

Den danske guide er højtuddannet og super rutineret til skitouring. Han vil i løbet af turen gennemgå forskellige elementer indenfor skitouring, som, touring teknik, udstyrslære, sikkerhed i bjergene, kort og kompas mm.

De Brede Planker tilbyder en tur, hvor næsten alt er inkluderet, så du kun skal fokusere på Ski Touring og fantastiske oplevelser. Vi er ved at arrangere en tur i foråret 2020, så hvis du vil med på en unik ferie, så skriv til os eller hold øje her på siden for booking.

Ankomst Skopje – Makedonien
Afgang Skopje – Makedonien
Inkluderet
5 nætter på hotel 4 dages guided Ski Touring inkl. bjerguider
1 overnatning i bjerghytte Helpension
Adgang til udendørs spa og sauna Alt udstyr til overnatning i bjerghytte
 Al transport på turen Afskedsmiddag
Ikke inkluderet
Flybillet

Rejsen til Makedonien

Flyrejsen er ikke inkluderet i prisen. Dog er det meget let og billigt at finde flyrejser til Makedonien, som kan fås helt ned til 850 dkr. tur/retur. Når man flyver til Makedonien, skal man flyve ned til hovedstaden Skopje, hvorfra vi henter og bringer.

Flyselskaber og søgeportaler som flyver fra Danmark til Skopje Makedonien:

Vi vil selvfølgelig meget gerne være behjælpelige med at finde flybilletter, skriv gerne til rejsmed@debredeplanker.dk

1

Dag 1: Ankomstdag


Vores chauffør står klar til at hente dig i Skopje lufthavn, og kører dig til hotellet. Efter ankomst, vil der være information omkring forløb.

2

Dag 2


Efter morgenmad, klargøring til første dag med Ski Touring; opvarmning og kort introduktion til gearet og området.

3

Dag 3


Efter morgenmad, klargøring til anden dag med Ski Touring.

4

Dag 4


Om aftenen overnatter vi ude i en bjerghytte, hvor alt udstyr er klar til os. Der tages forbehold for vejr.

5

Dag 5


Efter hjemkomst fra bjerghytten, pakker vi tingene og gør klar til afgang mod Skopje.
I Skopje indlogeres du på hotel, og vi spiser fælles afskedsmiddag.

6

Dag 6: Afrejsedag

Efter morgenmad tager vi tilbage mod lufthavnen. Tak for en god tur 🙂

Bjergkæden vi står i kaldes Shar Planina. Den strækker sig over et område på hele 1.600 kvadratkilometer, hvor den højeste top er 2.747 meter over havets overflade. Trægrænsen er i 1.700 meters højde, hvilket giver flere forskellige forhold. På toppen er der et stort åbent område, hvorefter der kommer gradvist flere træer i takt med, at man bevæger sig ned mod bunden. De første knapt 1.000 højdemeter er helt uden træer. Området under trægrænsen byder på gode muligheder for skiløb mellem træerne, hvilket også er en fordel hvis vejret er tåget. Fordelen ved dette er, at træerne giver en kontrast, så du kan navigere efter dem.

Shar Planina bjergkæden bliver betegnet som gammel i forhold til eksempelvis Alperne. Kombinationen af tid, vejr og vind har “slidt” bjergkæden, det har gjort bjergene mere ovale end mange andre bjergkæder. Det betyder, at der er mange forskellige nedfarter for alle niveauer. Det vil sige, at uanset hvilken top man står på, så vil man altid være i stand til at vælge, om man vil have en stejl og udfordrende nedfart eller en fladere og lettere nedfart.

I Makedonien er lavinefaren generelt lavere end Alperne og mange andre bjergkæder. Det skyldes dels bjerges ovale form, og dels underlaget. Underlaget består modsat Alperne hovedsageligt af græs, som bedre “holder” på sneen, så den har sværere ved at skride.

Uanset dit niveau vil Shar Planina i Makedonien være den rigtige OFFPISTE legeplads for dig.

På vores Ski Touring tur kommer i til at bo på hotel, bjerghytte og hotel i Skopje.