3/3/21 – 8/3/21
Rejseperiode
Makedonien
Lokation
Begynder – øvet i OFFPISTE
Niveau

Offpiste | 50+ | Makedonien

Vi havde fået en del forespørgsler på en tur til Makedonien for ski/snowboard tosser  der er 50+. Vi var afsted med stor succes i 2020 og gør det igen i 2021.  På den her tur er der lidt mere fokus på de lange nedfarter og et roligere tempo… Desuden er Makedonien et fantastisk sted at lære eller blive bedre i offpisten, da lavinefaren generelt lavere end Alperne og mange andre bjergkæder. Det skyldes dels bjerges ovale form, og dels underlaget som hovedsageligt er græs.

Offpiste skiferie i Makedonien er for dig, der gerne vil have hele bjerget for dig selv og som hungrer efter adventure. Tag med og få udvidet dit netværk og mød andre ski “tosser” ligesom dig selv.

Her hvor det hele startede

Det var i Makedonien det hele startede for 10 år siden, da vi søgte efter et område hvor vi kunne have bjerget for os selv og få first-tracks i sneen. Makedonien har nemlig ikke et lift-system, men i stedet bliver vi transporteret rundt i en Cat, som er en præpareringsmaskine med en kasse bagpå og som nu har plads til 16 personer. Catskiing i Makedonien er væsentlig billigere end i resten af verden og derfor kan de fleste være med på økonomien og få lov til at nyde den fantastiske natur i et kæmpe bjergområde, hvor der kun er meget få skiløbere.

Vi bor i et område der hedder Popova Sapka og har teamet op med de dygtige Eskimo Freeride som sørger for lokale bjergguider og at sikkerheden er helt i top under hele turen. De vil samtidig også være vores repræsentanter dernede. Vi har sammensat et program for turen sammen med Eskimo Freeride, som i kan se under fanen “program”, så i får mest muligt ud af jeres tur.

Vi bor i en lille by i dalen under meget Makedonske forhold – hotellet er ikke prangende, men det er en kulturoplevelse uden lige og stemningen er høj… I 2020 kom der også et spa område til hotellet og en massør der hjælper med  de ømme muskler efter en lang dag. Hver dag vil der køre max. 4 Cats op i det store bjergområde, dvs. max. 64 mennesker i alt hver dag og med garanteret 2.400 højdemeter pr. dag i gennemsnit..

De makedonske forhold er meget alsidige. Det betyder, at langt de fleste kan være med og blive udfordret på det rette niveau. Hvert år har vi både offpiste begyndere såvel som garvede offpiste løbere med. I Makedonien er lavinefaren generelt lavere end Alperne og mange andre bjergkæder. Det skyldes dels bjerges ovale form, og dels underlaget. Underlaget består modsat Alperne hovedsageligt af græs, som bedre “holder” på sneen, så den har sværere ved at skride.

Hvordan er niveauet?

Offpiste er markant anderledes end traditionelle pister. Vi anbefaler at man er en erfaren skiløber / snowboarder og sørger for at træne godt op til turen. Man kan altid få gode råd fra vores bjergguider, men hvis du er helt nybegyndere i offpisten, så vil vi anbefale at tage på en af vores udviklingsuger i løbet af sæsonen. Hver sæson arrangerer vi 4 udviklingsuger i alt med dansk instruktør, som giver dig gode råd i offpisten. Vores instruktører er højt uddannede igennem den danske skiskole, og de har utallige ski sæsoner i ryggen, hvilket har givet dem stor undervisningserfaring. Der kan være op til 14 gæster per tur, det er ikke nogen traditionel skiskole, men en mulighed for at lære eller blive bedre i offpisten. Til gengæld er vi en samlet flok der tager afsted fra start til slut og det er altid ekstra hyggeligt.

Hvis man skal prøve offpiste første gang, vil vi helt klart anbefale Makedonien. Først og fremmest pga. sikkerheden men også fordi terrænet er godt for alle niveauer. Det er muligt at vælge ture med 3, 4 og 6 dages catski. Ønsker man at komme afsted på andre dage så skriv til os på rejsmed@debredeplanker.dk.

Vi sendte skisport.dk derned i marts 2019 på en af vores udviklingsuger og det kom der denne video ud af, se den her.

Er der garanti for sne?

Offpiste skiløb i Makedonien er som i resten af verden – der kan IKKE garanteres puddersne og gode forhold. Heldigvis har vi “Catten”, som kan transportere os rundt i et kæmpe bjerg område og vi er ikke afhængig af et liftsystem og et begrænset område. Men ingen er herre over vejret og heller ikke os. Tjek vejr prognosen ud i området, vi anbefaler yr vejret

 


Er du vild med Catski og  områder der ikke er tilgængelige for alle, så har vi efter længere tids søgen fundet en lokation a la Makedonien, vi har bare bevæget os lidt længere sydpå, nemlig til Georgien. Et fantastisk offpiste område, hvor ikke alle har adgang, puddersne og helt igennem naturskønne oplevelser. Tjek vores nye destination ud her

 

 

 

 

Ankomst Skopje lufthavn – Makedonien
Afgang Skopje lufthavn – Makedonien
Inkluderet
4 dages catski med bjergguide Skiløb i et helt øde OFFPISTE område
Helpension Hotel 5 nætter
Masser af hygge Transfer t/r Skopje lufthavn
Sikkerheds udstyr (bibber, sonde, skovl) Lavine rygsæk
Adgang til udendørs spa og sauna Afskedsmiddag i Skopje
Min. 2.400 højdemeter i gnmst. pr. dag
Ikke inkluderet
Flybillet

Flyrejsen til Makedonien

Flyrejsen er ikke inkluderet i prisen. Dog er det meget let og billigt at finde flyrejser til Makedonien. Flyrejsen kan ofte fås helt ned til 850 dkr. tur/retur. Når man flyver til Makedonien, skal man flyve til hovedstaden Skopje, hvorfra vi henter og bringer dig.

Flyselskaber og søgeportaler som flyver fra Danmark til Skopje Makedonien:

1

Dag 1: Ankomstdag


1: Vores chauffør står klar i Skopje lufthavn, og kører dig til hotellet
2: Velkomstmøde og gennemgang af sikkerhed
2

Dag 2


1: Efter morgenmad, klargøring til catskiing
2: Offpiste skiløb hele dagen
3: Hygge og middag
3

Dag 3


1: Efter morgenmad, klargøring til catskiing
2: Offpiste skiløb hele dagen
3: Hygge og middag
4

Dag 4


1: Efter morgenmad, klargøring til catskiing
2: Offpiste skiløb hele dagen
3: Hygge og middag
5

Dag 5


1: Efter morgenmad, klargøring til catskiing
2: Offpiste skiløb hele dagen
3: Afskedsmiddag i skopje
4: Vi overnatter på hotel i Skopje
6

Dag 6: Afrejsedag


Vi kører afsted til lufthaven.

Bjergkæden vi står i kaldes Shar Planina. Den strækker sig over et område på hele 1.600 kvadratkilometer, hvor den højeste top er 2.747 meter over havets overflade. Trægrænsen er i 1.700 meters højde, hvilket giver flere forskellige forhold. På toppen er der et stort åbent område, hvorefter der kommer gradvist flere træer i takt med, at man bevæger sig ned mod bunden. De første knapt 1.000 højdemeter er helt uden træer. Området under trægrænsen byder på gode muligheder for skiløb mellem træerne, hvilket også er en fordel hvis vejret er tåget. Fordelen ved dette er, at træerne giver en kontrast, så du kan navigere efter dem.

Shar Planina bjergkæden bliver betegnet som gammel i forhold til eksempelvis Alperne. Kombinationen af tid, vejr og vind har “slidt” bjergkæden, det har gjort bjergene mere ovale end mange andre bjergkæder. Det betyder, at der er mange forskellige nedfarter for alle niveauer. Det vil sige, at uanset hvilken top man står på, så vil man altid være i stand til at vælge, om man vil have en stejl og udfordrende nedfart eller en fladere og lettere nedfart.

I Makedonien er lavinefaren generelt lavere end Alperne og mange andre bjergkæder. Det skyldes dels bjerges ovale form, og dels underlaget. Underlaget består modsat Alperne hovedsageligt af græs, som bedre “holder” på sneen, så den har sværere ved at skride.

Uanset dit niveau vil Shar Planina i Makedonien være den rigtige off-piste legeplads for dig.

Toppen af bjerget Makedonien

Anmeldelser af denne rejse

Der er endnu ingen anmeldelser.

Anmeld os!

Rating