3/3-20 – 8/3-20
Rejseperiode
Makedonien
Lokation
Begynder – øvet i OFFPISTE
Niveau

Offpiste | 50+ | Makedonien

Vi har fået en del forespørgsler på en tur til Makedonien for ski/snowboard løbere der er 50+ og nu gør vi det. Tidligere gæster har henvendt sig vi har allerede en del tilmeldte  – nogle rejser to og to og andre rejser alene.. Der er plads til alle.

På den her tur er der lidt mere fokus på de lange nedfarter og et roligere tempo… Desuden er Makedonien et fantastisk sted at lære eller blive bedre i OFPISTEN, da lavinefaren generelt lavere end Alperne og mange andre bjergkæder. Det skyldes dels bjerges ovale form, og dels underlaget som hovedsageligt er græs.

Vi bor i en lille by i dalen under meget Makedonske forhold – hotellet er ikke prangende, men det er en kulturoplevelse uden lige og stemningen er høj. I gennemsnit plejer vores gæster at hæve 400 kr. i lufthavnen og kan knap få dem brugt, da alt er ret billigt dernede.

Tag med og få udvidet dit netværk og mød andre ski “tosser” ligesom dig selv.

Catski i Makedonien er for dig, der gerne vil på en OFFPISTE skiferie – hvor du kan nyde den fantastiske natur og ikke behøver slås med andre turister om den lækre OFFPISTE

 

 

Ankomst Skopje lufthavn – Makedonien
Afgang Skopje lufthavn – Makedonien
Inkluderet
4 dages catski med bjergguide Skiløb i et helt øde OFFPISTE område
Helpension Hotel 5 nætter
Transfer t/r Skopje lufthavn
Sikkerheds udstyr (bibber, sonde, skovl) Lavine rygsæk
Adgang til udendørs spa og sauna Afskedsmiddag i Skopje
Min. 2.400 højdemeter i gnmst. pr. dag Masser af hygge
Ikke inkluderet
Flybillet

Flyrejsen til Makedonien

Flyrejsen er ikke inkluderet i prisen. Dog er det meget let og billigt at finde flyrejser til Makedonien. Flyrejsen kan ofte fås helt ned til 850 dkr. tur/retur. Når man flyver til Makedonien, skal man flyve til hovedstaden Skopje, hvorfra vi henter og bringer dig.

Flyselskaber og søgeportaler som flyver fra Danmark til Skopje Makedonien:

1

Dag 1: Ankomstdag


1: Vores chauffør står klar i Skopje lufthavn, og kører dig til hotellet
2: Velkomstmøde og gennemgang af sikkerhed
2

Dag 2


1: Efter morgenmad, klargøring til catskiing
2: Offpiste skiløb hele dagen
3: Hygge og middag
3

Dag 3


1: Efter morgenmad, klargøring til catskiing
2: Offpiste skiløb hele dagen
3: Hygge og middag
4

Dag 4


1: Efter morgenmad, klargøring til catskiing
2: Offpiste skiløb hele dagen
3: Hygge og middag
5

Dag 5


1: Efter morgenmad, klargøring til catskiing
2: Offpiste skiløb hele dagen
3: Afskedsmiddag i skopje
4: Vi overnatter på hotel i Skopje
6

Dag 6: Afrejsedag


Vi kører afsted til lufthaven.

Bjergkæden vi står i kaldes Shar Planina. Den strækker sig over et område på hele 1.600 kvadratkilometer, hvor den højeste top er 2.747 meter over havets overflade. Trægrænsen er i 1.700 meters højde, hvilket giver flere forskellige forhold. På toppen er der et stort åbent område, hvorefter der kommer gradvist flere træer i takt med, at man bevæger sig ned mod bunden. De første knapt 1.000 højdemeter er helt uden træer. Området under trægrænsen byder på gode muligheder for skiløb mellem træerne, hvilket også er en fordel hvis vejret er tåget. Fordelen ved dette er, at træerne giver en kontrast, så du kan navigere efter dem.

Shar Planina bjergkæden bliver betegnet som gammel i forhold til eksempelvis Alperne. Kombinationen af tid, vejr og vind har “slidt” bjergkæden, det har gjort bjergene mere ovale end mange andre bjergkæder. Det betyder, at der er mange forskellige nedfarter for alle niveauer. Det vil sige, at uanset hvilken top man står på, så vil man altid være i stand til at vælge, om man vil have en stejl og udfordrende nedfart eller en fladere og lettere nedfart.

I Makedonien er lavinefaren generelt lavere end Alperne og mange andre bjergkæder. Det skyldes dels bjerges ovale form, og dels underlaget. Underlaget består modsat Alperne hovedsageligt af græs, som bedre “holder” på sneen, så den har sværere ved at skride.

Uanset dit niveau vil Shar Planina i Makedonien være den rigtige off-piste legeplads for dig.

Toppen af bjerget Makedonien

Anmeldelser af denne rejse

Der er endnu ingen anmeldelser.

Anmeld os!

Rating