Januar til april / onsdag-søndag + onsdag-mandag + søndag-søndag
Rejseperiode
Makedonien
Lokation
Øvet
Niveau
Fleksibel
Varighed

Offpiste skiferie i Makedonien | Catski

Offpiste skiferie i Makedonien er for dig, der gerne vil have hele bjerget for dig selv og som hungrer efter adventure.

Det var i Makedonien det hele startede for 10 år siden, da vi søgte efter et område hvor vi kunne have bjerget for os selv og få first-tracks i sneen. Makedonien har nemlig ikke et lift-system, men i stedet bliver vi transporteret rundt i en Cat, som er en præpareringsmaskine med en kasse bagpå og som nu har plads til 16 personer. Catskiing i Makedonien er væsentlig billigere end i resten af verden og derfor kan de fleste være med på økonomien og få lov til at nyde den fantastiske natur i et kæmpe bjergområde, hvor der kun er meget få skiløbere.

Vi bor i et område der hedder Popova Sapka og har teamet op med de dygtige Eskimo Freeride som sørger for lokale bjergguider og at sikkerheden er helt i top under hele turen. De vil samtidig også være vores repræsentanter dernede. Vi har sammensat et program for turen sammen med Eskimo Freeride, som i kan se under fanen “program”, så i får mest muligt ud af jeres tur – i 2021 har vi valgt at køre med 3 mulige ture hvor man kan vælge at tage afsted fra søndag til søndag eller onsdag til søndag og tilsidst onsdag til mandag. Det gør vi for at gøre offpiste sikkerheden endnu mere sikker og sørge for at alle gæsterne følges af i grupper. Tidligere kunne man komme når man vil og vi følte ikke det var optimalt for sikkerheden.

Vi bor i en lille by i dalen under meget Makedonske forhold – hotellet er ikke prangende, men det er en kulturoplevelse uden lige og stemningen er høj… I 2020 kom der også et spa område til hotellet og en massør der hjælper med  de ømme muskler efter en lang dag. Hver dag vil der køre max. 4 Cats op i det store bjergområde, dvs. max. 64 mennesker i alt hver dag og med garanteret 2.400 højdemeter pr. dag i gennemsnit..

De makedonske forhold er meget alsidige. Det betyder, at langt de fleste kan være med og blive udfordret på det rette niveau. Hvert år har vi både offpiste begyndere såvel som garvede offpiste løbere med. I Makedonien er lavinefaren generelt lavere end Alperne og mange andre bjergkæder. Det skyldes dels bjerges ovale form, og dels underlaget. Underlaget består modsat Alperne hovedsageligt af græs, som bedre “holder” på sneen, så den har sværere ved at skride.

Hvordan er niveauet?

Offpiste er markant anderledes end traditionelle pister. Vi anbefaler at man er en erfaren skiløber / snowboarder og sørger for at træne godt op til turen. Man kan altid få gode råd fra vores bjergguider, men hvis du er helt nybegyndere i offpisten, så vil vi anbefale at tage på en af vores udviklingsuger i løbet af sæsonen. Hver sæson arrangerer vi 4 udviklingsuger i alt med dansk instruktør, som giver dig gode råd i offpisten. Vores instruktører er højt uddannede igennem den danske skiskole, og de har utallige ski sæsoner i ryggen, hvilket har givet dem stor undervisningserfaring. Der kan være op til 14 gæster per tur, det er ikke nogen traditionel skiskole, men en mulighed for at lære eller blive bedre i offpisten. Til gengæld er vi en samlet flok der tager afsted fra start til slut og det er altid ekstra hyggeligt.

Hvis man skal prøve offpiste første gang, vil vi helt klart anbefale Makedonien. Først og fremmest pga. sikkerheden men også fordi terrænet er godt for alle niveauer. Det er muligt at vælge ture med 3, 4 og 6 dages catski. Ønsker man at komme afsted på andre dage så skriv til os på rejsmed@debredeplanker.dk.

Vi sendte skisport.dk derned i marts 2019 på en af vores udviklingsuger og det kom der denne video ud af, se den her.

Er der garanti for sne?

Offpiste skiløb i Makedonien er som i resten af verden – der kan IKKE garanteres puddersne og gode forhold. Heldigvis har vi “Catten”, som kan transportere os rundt i et kæmpe bjerg område og vi er ikke afhængig af et liftsystem og et begrænset område. Men ingen er herre over vejret og heller ikke os. Tjek vejr prognosen ud i området, vi anbefaler yr vejret


Er du vild med Catski og  områder der ikke er tilgængelige for alle, så har vi efter længere tids søgen fundet en lokation a la Makedonien, vi har bare bevæget os lidt længere sydpå, nemlig til Georgien. Et fantastisk offpiste område, hvor ikke alle har adgang, puddersne og helt igennem naturskønne oplevelser. Tjek vores nye destination ud her

 

Rejsen til Makedonien

Flyrejsen er ikke inkluderet i prisen. Dog er det meget let og billigt at finde flyrejser til Makedonien, som kan fås helt ned til 850 dkr. tur/retur. Når man flyver til Makedonien, skal man flyve ned til hovedstaden Skopje, hvorfra vi henter og bringer. Fra Skopje bliver du hentet og det tager 2 timer til hotellet – transfer foregår hele døgnet, men ring eller skriv endelig inden du bestiller din flybillet.

Flyselskaber og søgeportaler som flyver fra Danmark til Skopje Makedonien:

Vi vil meget gerne være behjælpelige med at finde flybilletter – skriv til rejsmed@debredeplanker.dk

Overblik over din offpiste skiferie i Makedonien

Flyv til Skopje lufthavn
Flyv fra Skopje lufthavn
Indkluderet
3,4 eller 6 dages catski med bjergguide Skiløb i et helt øde OFFPISTE område
Hotel i 4,5 eller 8 nætter Helpension
Transfer til/fra Skopje, på alle tidspunkter i døgnet Lavinesikkerheds udstyr (bibber, sonde, skovl)
Lavine rygsæk Adgang til pool og sauna
Afskedsmiddag i Skopje  Garanteret 2.400 højdemeter pr. dag i gnmst.
Ikke inkluderet
Flybillet
Leje af ski (20 euros per dag – udvalg af mærket Head)
*

Ankomstdag

1: Vores chauffør står klar i Skopje lufthavn, og kører dig til hotellet (Se efter et skilt med enten “De Brede Planker” eller “Eskimo Freeride”
2: Indlogering på hotellet og mulighed for at benytte spa området.
3: Aftensmad kl. 19:00

*

Alle dage

1: Morgenmad fra 7-9
2: Sikkerhedsbriefing kl. 8:15 for alle nyankomne
3: Alle bliver delt op i Cats og kører afsted kl. 9-9:15
4: Offpiste skiløb hele dagen inkl. frokost på bjerget.
(i tilfælde af dårligt vejr, er der hytter rundt omkring på bjerget hvor vi kan søge ly)
5: Vi er tilbage ved 16-17 tiden hver dag.
6: Baren er åben og der bliver altid hygget indtil aftensmaden er klar,  nogle vælger også at gå i pool og spa.
7: Aftensmad kl. 19:00

*

Afrejsedag fra Popova

1: Morgenmad fra 7-9 (man beholder sit værelse til afgang kl. 18:00, så man har mulighed for et bad efter en dag på bjerget)
2: Alle bliver delt op i Cats og kører afsted kl. 9-9:15
4: Offpiste skiløb hele dagen inkl. frokost på bjerget.
(i tilfælde af dårligt vejr, er der hytter rundt omkring på bjerget hvor vi kan søge ly)
5: Vi er tilbage ved 16-17 tiden hver dag.
6: Ved 18 tiden bliver du kørt ind til Skopje på et dejligt hotel, som ligger midt i Skopjes hjerte. Det er forskelligt hvor mange i følges, alt efter hvor mange der skal i lufthavnen næste dag
7: Efter en hurtig indlogering bliver i kørt ud til en lokal restaurant hvor i møder vores lokale guide DJ, der har bord klar til jer og masser af røverhistorier.
8: I bliver kørt tilbage til hotellet efter spisning – DJ er altid frisk på at vise dig nattelivet, så det er også en mulighed.

*

Afrejsedag Skopje

1: Morgenmad fra 7-10 på hotellet
2: Der er arrangeret afhentning til dig så det passer med din flytid
3: Har du lidt ekstra tid, så er du lige midt i Skopjes hjerte og rundt om hjørnet har du floden og nogle af de smukke broer som Skopje er kendt for. 10 minutters gang derfra kan du besøge den Tyrkiske del og deres bazar, det er en oplevelse.

4: Tak for denne gang

Bjergkæden vi står i kaldes Shar Planina. Den strækker sig over et område på hele 1.600 kvadratkilometer, hvor den højeste top er 2.747 meter over havets overflade. Trægrænsen er i 1.700 meters højde, hvilket giver flere forskellige forhold. På toppen er der et stort åbent område, hvorefter der kommer gradvist flere træer i takt med, at man bevæger sig ned mod bunden. De første knapt 1.000 højdemeter er helt uden træer. Området under trægrænsen byder på gode muligheder for skiløb mellem træerne, hvilket også er en fordel hvis vejret er tåget. Fordelen ved dette er, at træerne giver en kontrast, så du kan navigere efter dem.

Shar Planina bjergkæden bliver betegnet som gammel i forhold til eksempelvis Alperne. Kombinationen af tid, vejr og vind har “slidt” bjergkæden, det har gjort bjergene mere ovale end mange andre bjergkæder. Det betyder, at der er mange forskellige nedfarter for alle niveauer. Det vil sige, at uanset hvilken top man står på, så vil man altid være i stand til at vælge, om man vil have en stejl og udfordrende nedfart eller en fladere og lettere nedfart.

I Makedonien er lavinefaren generelt lavere end Alperne og mange andre bjergkæder. Det skyldes dels bjerges ovale form, og dels underlaget. Underlaget består modsat Alperne hovedsageligt af græs, som bedre “holder” på sneen, så den har sværere ved at skride.

Uanset dit niveau vil Shar Planina i Makedonien være den rigtige offpiste legeplads for dig.

  • Indkvartering Makedonien
makedonien-catskiing-offpiste-freeride

Anmeldelser af denne rejse

5.00 baseret på 3 anmeldelser
9. august 2016

Hold op en oplevelse jeg fik mig!
Fantastiske forhold og god service, jeg skal med igen i 2017.

13. februar 2017

OMG!!!!
For første gang i mit liv har jeg stået i pulversne en hel uge… Absolut ikke den sidste!!!!

Tusind tak – Vi ses næste år ;o)

20. januar 2018

Vi var 35 personer der fik en fantastisk oplevelse. Pulversne og en ny nedfart hver gang. Og vi havde en gigantisk område for os selv. Meget kompetente danske- og lokale guider der kendte området som der egen bukselomme. Absolut et besøg værd.

Anmeld os!

Rating