Jan – april
Rejseperiode
Makedonien
Lokation
Øvet
Niveau
Fleksibel
Varighed

Offpiste Skiferie i Makedonien | Catskiing

Offpiste skiferie i Makedonien er for dig, der gerne vil på en offpiste skiferie, hvor du har hele bjerget for dig selv. Nyd offpisten og den fantastiske natur i et område, hvor der kun er meget få skiløbere og oplev Catkiing. De makedonske forhold er meget alsidige. Det betyder, at langt de fleste kan være med og blive udfordret på det rette niveau. Hvert år har vi både offpiste begyndere såvel som garvede offpiste løbere med. Vi bor i en lille by i dalen under meget Makedonske forhold – hotellet er ikke prangende, men det er en kulturoplevelse uden lige og stemningen er høj. I gennemsnit plejer vores gæster at hæve 400 kr. i lufthavnen og kan knap få dem brugt, da alt er ret billigt dernede.

Vi sendte skisport.dk derned i marts 2019 og det kom der denne video ud af, se den her.

Det er muligt at tilpasse din tur til den længde du ønsker. Nedenfor er et eksempel på en tur af en uges varighed. Hvis du ønsker priser på kortere eller længere catski rejser, så skriv til rejsmed@debredeplanker.dk

Har du lyst til udvikle dig endnu mere på offpiste ski, så tag med på vores udviklingsuger – vi har arrangeret 4 udviklingsuger i alt samt en GIRLS ONLY tur med dansk instruktør, som giver dig gode råd i offpiste. Vores instruktører er højt uddannede igennem den danske skiskole, og de har utallige ski sæsoner i ryggen, hvilket har givet dem stor undervisningserfaring

Er du vild med Catski og fine områder der ikke er tilgængelige for alle, så har vi efter længere tids søgen fundet en lokation a la Makedonien, vi har bare bevæget os lidt længere sydpå, nemlig til Georgien. Et fantastisk offpiste område, hvor ikke alle har adgang, puddersne og helt igennem naturskønne oplevelser. Tjek vores nye destination ud her

Offpiste skiløb i Makedonien er som i resten af verden – der kan IKKE garanteres puddersne og gode forhold. Heldigvis har vi “catten”, som kan transportere os rundt i et kæmpe bjerg område og vi er ikke afhængig af et liftsystem og et begrænset område. Men ingen er herre over vejret og heller ikke os. Spørg os gerne for de bedste prognose apps, så i selv kan følge med.

Rejsen til Makedonien

Flyrejsen er ikke inkluderet i prisen. Dog er det meget let og billigt at finde flyrejser til Makedonien, som kan fås helt ned til 850 dkr. tur/retur. Når man flyver til Makedonien, skal man flyve ned til hovedstaden Skopje, hvorfra vi henter og bringer. Fra Skopje bliver du hentet og det tager 2 timer til hotellet – transfer foregår hele døgnet, men ring eller skriv endelig inden du bestiller din flybillet.

Flyselskaber og søgeportaler som flyver fra Danmark til Skopje Makedonien:

Vi vil meget gerne være behjælpelige med at finde flybilletter – skriv til rejsmed@debredeplanker.dk

Overblik over din offpiste skiferie i Makedonien

Flyv til Skopje lufthavn
Flyv fra Skopje lufthavn
Indkluderet
6 dages catski med bjergguide Skiløb i et helt øde OFFPISTE område
Hotel i 7 nætter Helpension
Transfer til/fra Skopje Lavinesikkerheds udstyr (bibber, sonde, skovl)
Lavine rygsæk Adgang til udendørs spa og sauna
Afskedsmiddag i Skopje  Garanteret 2.400 højdemeter pr. dag i gnmst.
Ikke inkluderet
Flybillet
Leje af ski (20 euros per dag – udvalg af mærket Head)
1

Dag 1 - Ankomstdag

1: Vores chauffør står klar i Skopje lufthavn, og kører dig til hotellet
2: Gennemgang af lavinesikkerhed

2

Dag 2

1: Efter morgenmad, klargøring til catskiing
2: Offpiste skiløb hele dagen, uden andre turister
3: Hygge, Middag, Hygge

3

Dag 3

1: Efter morgenmad, klargøring til catskiing
2: Offpiste skiløb hele dagen, uden andre turister
3: Hygge, Middag, Hygge

4

Dag 4

1: Efter morgenmad, klargøring til catskiing
2: Offpiste skiløb hele dagen, uden andre turister
3: Hygge, Middag, Hygge

5

Dag 5

1: Efter morgenmad, klargøring til catskiing
2: Offpiste skiløb hele dagen, uden andre turister
3: Hygge, Middag, Hygge

6

Dag 6

1: Efter morgenmad, klargøring til catskiing
2: Offpiste skiløb hele dagen, uden andre turister
3: Hygge, Middag, Hygge

7

Dag 7

1: Efter morgenmad, klargøring til catskiing
2: Offpiste skiløb hele dagen, uden andre turister
3: Afskedsmiddag i skopje

4: Vi overnatter på hotel i Skopje

8

Dag 8 - Afrejsedag

1: Bliver hentet og kørt til lufthavnen, så du når dit fly

2: Tak for en god tur

Bjergkæden vi står i kaldes Shar Planina. Den strækker sig over et område på hele 1.600 kvadratkilometer, hvor den højeste top er 2.747 meter over havets overflade. Trægrænsen er i 1.700 meters højde, hvilket giver flere forskellige forhold. På toppen er der et stort åbent område, hvorefter der kommer gradvist flere træer i takt med, at man bevæger sig ned mod bunden. De første knapt 1.000 højdemeter er helt uden træer. Området under trægrænsen byder på gode muligheder for skiløb mellem træerne, hvilket også er en fordel hvis vejret er tåget. Fordelen ved dette er, at træerne giver en kontrast, så du kan navigere efter dem.

Shar Planina bjergkæden bliver betegnet som gammel i forhold til eksempelvis Alperne. Kombinationen af tid, vejr og vind har “slidt” bjergkæden, det har gjort bjergene mere ovale end mange andre bjergkæder. Det betyder, at der er mange forskellige nedfarter for alle niveauer. Det vil sige, at uanset hvilken top man står på, så vil man altid være i stand til at vælge, om man vil have en stejl og udfordrende nedfart eller en fladere og lettere nedfart.

I Makedonien er lavinefaren generelt lavere end Alperne og mange andre bjergkæder. Det skyldes dels bjerges ovale form, og dels underlaget. Underlaget består modsat Alperne hovedsageligt af græs, som bedre “holder” på sneen, så den har sværere ved at skride.

Uanset dit niveau vil Shar Planina i Makedonien være den rigtige off-piste legeplads for dig.

  • Indkvartering Makedonien
makedonien-catskiing-offpiste-freeride

Anmeldelser af denne rejse

5.00 baseret på 3 anmeldelser
9. august 2016

Hold op en oplevelse jeg fik mig!
Fantastiske forhold og god service, jeg skal med igen i 2017.

13. februar 2017

OMG!!!!
For første gang i mit liv har jeg stået i pulversne en hel uge… Absolut ikke den sidste!!!!

Tusind tak – Vi ses næste år ;o)

20. januar 2018

Vi var 35 personer der fik en fantastisk oplevelse. Pulversne og en ny nedfart hver gang. Og vi havde en gigantisk område for os selv. Meget kompetente danske- og lokale guider der kendte området som der egen bukselomme. Absolut et besøg værd.

Anmeld os!

Rating